'Over vijf jaar maakt iedere Almeerder zijn eigen wijn'

Geschreven door Redactie

Iedere Almeerder moet over vijf jaar zijn eigen wijn kunnen maken.

Dat is het streven van René en Els Bliekendaal van wijngaard Hof van Almere.

Nu richt de wijngaard zich vooral op de nieuwe wijk Oosterwold. In deze wijk is de eis dat bewoners iets telen op hun grond. Hof van Almere ondersteunt deze bewoners en wil daarna uitbreiden over de rest van Almere. 


Met een wijnstokje van Hof van Almere kunnen mensen in Oosterwold al hun eigen wijn kweken. Daarna wordt de wijn verder geproduceerd bij de wijngaard aan de Kemphaanweg. 


Of het een goed wijnjaar wordt kan René Bliekendaal nog niet zeggen. Dat ligt aan de laatste zes weken van het jaar. Als die zonnig en warm zijn is het volgens hem een topjaar voor de wijn. 


Afgelopen weekend nam Bliekendaal extra maatregelen tegen fruitvliegen. Om te voorkomen dat deze vliegjes eitjes leggen in de onrijpe druiven plaatste hij met hulp van vrijwilligers netten over de wijnranken. 


Voor geïnteresseerden is er aankomende zaterdag een open dag bij de wijngaard. In verband met de maatregelen is aanmelding noodzakelijk. Kleine groepen van maximaal dertig personen krijgen op de open dag een rondleiding en er is een proeverij. Om verspreiding van het virus te voorkomen worden gasten gevraagd hun eigen wijnglas mee te nemen. Aanmelden kan nog voor de laatste plekken op de website van Hof van Almere.

Onze Ambassadeurs