Trilstroken moeten valpartijen fietsers over drempel voorkomen

Geschreven door Redactie

Bij de drempels op de Sluiskade in Almere Haven zijn donderdag trilstroken aangelegd en is met grote letters 'let op' op de weg geschilderd. Met deze aanpassingen hoopt de gemeente Almere fietsers eerder te attenderen op verkeersdrempels in de havenkom.

Valpartijen van met name wielrenners moeten daarmee voorkomen worden. De strips van kunststof geven een kleine trilling in het stuur als er overheen gereden wordt. De strips zijn aangebracht over de breedte van de weg. Fietsers zien en voelen daardoor zo'n drie meter voor de drempels dat ze moeten afremmen.

Verder laat de gemeente weten één melding van schade te hebben ontvangen. Overigens zegt een woordvoerder nog geen melding te hebben gehad van Albert Lamper uit Kortenhoef. Die kwam zondag ten val en vertelde materiële schade en tandartskosten op de gemeente te willen verhalen. Meldingen tot 2.500 euro behandelt de gemeente zelf. Als het schadebedrag hoger is, geeft de gemeente het dossier aan haar verzekeraar.

Onze Ambassadeurs