Gemeente Almere overweegt verbouwing zodat raad weer fysiek kan vergaderen

Geschreven door Redactie

De gemeente Almere denkt na over een verbouwing van de raadzaal en vergaderzaal om meer fysieke vergaderingen met gemeenteraad mogelijk te maken

Coronamaatregelen maken het voorlopig onmogelijk om de gebruikelijke vergaderzalen in het stadhuis te gebruiken. De raadsleden zitten dan te dicht op elkaar. 

Alleen de raadzaal is groot genoeg om in kleine samenstelling op voldoende afstand bijeen te komen. De enige andere zaal in het gemeentehuis die voldoende ruimte heeft, is de burgerzaal. Maar de gemeente vindt die locatie niet ideaal omdat daar geen vergadersysteem is met microfoons en camera's. 


De gemeenteraad start komende donderdag weer met vergaderen na een reces van zes weken. Anders dan voor de vakantie probeert de raad meer fysiek bijeen te komen. "De digitale vergaderingen met videoverbindingen blijken prima te gaan, maar veel raadsleden en fractie-assistenten vinden dat ze door écht bij elkaar te komen beter in staat zijn om meningen uit te wisselen met hun collega's. " 


Daarom wordt nu overwogen om de grootste vergaderzaal van de raad opnieuw in te delen. Dan kunnen er maximaal 13 raadsleden samenzijn plus de wethouder, voorzitter, griffier en eventuele insprekers. Om er voor te zorgen dat de gehele gemeenteraad weer bijeen kan komen, moet ook de raadzaal opnieuw worden ingedeeld. 


Onze Ambassadeurs