Schoolklassen komen appels plukken bij Stad & Natuur

Bij Stad & Natuur gaan de educatieve activiteiten in het nieuwe schooljaar weer van start voor de Almeerse basisscholen.

Vanaf halverwege september komen 34 klassen op de Kemphaan langs voor de les ‘Wat groeit daar in de herfst’. Vanwege een tegenvallende appeloogst roept Stad & Natuur de bezoekers van de Kemphaan op geen appels te plukken uit de bomen op het landgoed, zodat er voor de kleuters nog wat te plukken valt.

De herfst is een bijzonder seizoen. De bomen verkleuren en de blaadjes vallen op de grond. De dieren maken zich klaar voor de winter, maar eerst is er nog enorm veel te doen. Er kan namelijk worden geoogst! Kinderen uit groep 1 tot en met 3 kijken  rond naar alle noten en vruchten op Stadslandgoed de Kemphaan en oogsten zelf een handje mee. Ze ontdekken de veranderingen in de natuur. Hoe de dieren zich klaarmaken voor de winter, hoe ze eten zoeken en een lekker winternest maken. De leerlingen gaan zelf op zoek naar eten in de buurt, plukken een paar appels en maken daar iets lekkers van. Eten hoeft niet per se van ver weg te komen!

De appelbomen op de Kemphaan dragen dit jaar helaas niet zoveel appels en wat er hangt is niet van hele goede kwaliteit, dat betekent dat er geen appelplukmiddagen voor het publiek meer kunnen plaatsvinden. Anders blijven er te weinig appels over voor de schoolklassen. Ook worden bezoekers gevraagd de appels zoveel mogelijk te laten hangen voor de schoolklassen. De appeloogst valt tegen door het sombere voorjaar en de natte zomer.

Onze Ambassadeurs