Gemeente: plan voor grootschalige woningbouw Oosterwold lijkt mogelijk

Geschreven door Redactie

De plannen van projectontwikkelaar Vastbouw om zo'n 375 woningen te bouwen in Almere Oosterwold passen binnen de mogelijkheden. Dat laat de gemeente weten. 


Oosterwold heeft nu nog slechts kleinschalige, voornamelijk particuliere woningbouw. Grootschalige projectbouw waarbij één ontwikkelaar honderden huizen neerzet is ongekend voor het gebied. 


"Het is mogelijk om zoiets groots te realiseren. Maar we moeten het nu gaan toetsen", zegt een woordvoerder van de gemeente. Gekeken wordt of de plannen voldoen aan alle voorwaarden die gelden voor Oosterwold. Het gebied kent aanvullende regels ten opzichte van andere bouwgronden in Almere. Zo mag slechts 12,5 procent van een kavel bebouwd worden en moet minimaal 50 procent worden gebruikt voor stadslandbouw. 


Een andere element dat Oosterwold uniek maakt is dat bouwers voor veel zaken zelf verantwoordelijk zijn. Zo moet zelf gezorgd worden voor de aansluiting op nutsvoorzieningen en moet iets bedacht worden om vuil afvalwater te zuiveren. Daar staat tegenover dat de grond in Oosterwold goedkoper is dan op andere plekken in Almere.