Filmwijkkrant bestaat 25 jaar

Geschreven door Redactie

De Filmwijkkrant uit Almere bestaat in december 25 jaar. Om het jubileum te vieren, wordt er een speciale editie gemaakt. De redactie verzamelt de leukste verhalen van de afgelopen jaren en bundelt die in deze jubileumuitgave. 

De krant wordt door zo'n veertig vrijwilligers gemaakt. Vier keer per jaar brengen ze een krant uit en deze wordt dan verspreid onder de bewoners van de Filmwijk in Almere Stad. De inwoners voelen zich door de krant meer verbonden met de wijk, zegt een redacteur van de krant. 

Bijzonder


Het is bijzonder dat een krant gemaakt door vrijwilligers al zo lang bestaat, aldus het Stadsarchief Almere. De redactie ontvangt een kleine subsidie om de krant te maken. Volgens redacteur Mark Schoutsen is het goed te doen, omdat er maar vier edities per jaar verschijnen. 

Bijna verdwenen


De wijkkrant laat veel geschiedenis van de stad zien. Het Stadsarchief digitaliseert daarom alle edities, zodat niets verloren gaat. Met het uitpluizen van alle edities komen veel bijzondere verhalen naar boven en het is leuk om dit in een speciale editie nog extra onder de aandacht te brengen, aldus Schoutsen. 

In 2011 was de krant bijna verdwenen, vanwege geldnood. Door een extra subsidie van de gemeente Almere kon de Filmwijkkrant toch verder. 

Onze Ambassadeurs