Dringend advies Rutte: Thuis geen feestjes en borrels meer

Geschreven door Redactie

Er komen geen nieuwe coronamaatregelen bij, wel wordt het dringende advies gegeven om thuis geen feestjes en borrels meer te houden.

Premier Mark Rutte gaf dinsdagavond samen met minister De Jonge in een persconferentie aan dat "het niet goed gaat met de ontwikkelingen van corona in ons land. Als we niet oppassen, zijn we binnen afzienbare tijd terug bij af."

Volgens Rutte gaat het vooral mis in de privésfeer, bijvoorbeeld tijdens verjaardagsfeestjes, familiebijeenkomsten of buurtborrels. "Daar zien we op dit moment de meeste besmettingen. Wat onder elkaar veilig voelt, is schijnveiligheid." Daarom geeft Rutte het dringende advies thuis geen feestjes en borrels meer te houden. En als je het doet dan met maximaal 6 mensen in de ruimte. "Een verjaardag en etentje wordt er niet leuker op, maar het moet echt even." aldus de premier.

Verder geeft Rutte aan dat thuis werken de komende tijd ook nog de norm moet blijven, ook na 1 september.

50.000 mensen besmet

Minister De Jonge van Volksgezondheid gaf aan dat er op dit moment mogelijk 50.000 Nederlanders besmet zijn met het coronavirus. De Jonge zegt dat het belangrijk is voor het contactonderzoek dat mensen hun contacten weer terugschroeven. "De GGD moet nu soms wel 50 of 60 man nabellen."

Quarantaineverplichting

Verder geeft De Jonge aan dat in plaats van 14 dagen quarantaine dit terug kan gaan naar 10. Dit op basis van nieuwe onderzoeken naar het coronavirus. Verder onderzoekt De Jonge of in extreme gevallen er een quarantaineverplichting opgelegd kan worden.

Onze Ambassadeurs