Statenlid Van den Berg mijdt provinciehuis vanwege corona

Geschreven door Redactie

Statenlid Cornelis van den Berg komt voorlopig niet in het provinciehuis en zal daar dan ook niet meedoen aan vergaderingen van Provinciale Staten. Sinds vorige week komen de Staten weer fysiek bijeen, maar Van den Berg wil eerst zeker weten dat het provinciehuis coronaproof is.

Zo wil hij dat wordt onderzocht of het ventilatiesysteem in orde is. Als dat niet zo is, moeten er maatregelen worden genomen.. Volgens Van den Berg zou er een soort certificatiesysteem moeten komen. Op een sticker moet goed zichtbaar aangegeven worden dat een ruimte coronaproof is. Zolang die sticker er niet zichtbaar is en het virus nog mensen in Flevoland besmet, komt Van den Berg niet in het provinciehuis.

In een brief aan de Staten schrijft hij: "Jonge mensen worden bijna nooit ziek door besmetting of maar een klein beetje. Ik behoor tot de kwetsbare groep van de 75-plussers. Ik doe mijn best niet te worden besmet en leef daarom in sociale isolatie." Van den Berg schrijft verder dat een goede bekende van hem twee maanden geleden besmet is met corona en aan de gevolgen is overleden. "Hij is voor mij een waarschuwend voorbeeld geworden", aldus het Statenlid.

Cornelis van den Berg stapte een jaar geleden uit de fractie van Forum voor Democratie. De Almeerder sloot zich aan bij de nieuwe partij van Henk Otten, die eerder ook actief was voor Forum voor Democratie.

Onze Ambassadeurs