Basketballers Sailors zoeken nog 50.000 euro

Geschreven door Redactie

De nieuwe professionele basketbalvereniging Almere Sailors heeft nog 50.000 euro nodig. Daarmee is de begroting voor deelname aan de Dutch Basketball League (DBL) sluitend. Dat zegt voorzitter Rinus Balvert van de kersverse profclub.

Aankomend seizoen is zo goed als zeker weer topbasketball te bewonderen in de Topsporthal in Almere. Almere Sailors kreeg donderdag namelijk al een voorlopige licentie. Daarmee komt een definitieve plek in de DBL voor het Flevolandse basketball heel dichtbij.

De afgelopen zes weken wist de nieuwe club zich al te verzekeren van 100.000 euro aan sponsorgelden. Om de begroting sluitend te krijgen, moet dit in totaal 150.000 euro worden. Op 10 september moet de club 80 procent van dit bedrag binnen hebben om een definitieve licentie te krijgen van de bond. Volgens voorzitter Balvert gaat dit absoluut lukken.

De toetreding van Almere Sailors is mogelijk omdat de DBL komend seizoen wordt uitgebreid naar 12 ploegen. Door de coronacrisis zijn de financiële instapeisen voor aspirant-clubs een stuk lager gesteld door de bond.

Onze Ambassadeurs