Slechte bereikbaarheid en lange wachtlijsten zorginstellingen aangepakt

Geschreven door Redactie

Om de slechte bereikbaarheid en lange wachtlijsten bij zorginstellingen in Almere aan te pakken, is wethouder Roelie Bosch met die instellingen in gesprek gegaan. Dat zei de wethouder donderdagavond tijdens de Politieke Markt. Het is een reactie op vragen over problemen in de hulpverlening van zorginstellingen.

Vanwege de lockdown konden veel zorginstellingen geen optimale hulp bieden. Er zijn meer telefoontjes dan normaal, de gesprekken zijn langer en er moeten vooraf ook coronavragen gesteld worden. "Dingen gaan nu anders dan anders", zei wethouder Bosch. Dat is een zeer zorgelijke ontwikkeling vinden PVV, Partij voor de Dieren en Partij van de Arbeid die van het college willen weten hoe er zal worden ingegrepen.

PVV-raadslid Annette Raijer is in ieder geval blij dat wethouder Bosch in gesprek is gegaan met de zorginstellingen. "Daarmee erkent het college dat er een probleem is en ik hoop wel dat ze met een oplossing komen." Die oplossing zou simpelweg moeten zijn, dat de instellingen weer bereikbaar zijn voor patiënten.

Of Almere nu wel goed voorbereid is op een eventuele tweede lockdown is nog maar de vraag, vindt PvdA-raadslid Aya Selman. Ze zei: "Ik denk dat er nog heel veel werk aan de winkel is maar we wel op het goede spoor zijn." Wethouder Bosch denkt dat de zorginstellingen een tweede lockdown wel aan kunnen: "We hebben met z’n allen veel geleerd van deze situatie."

Onze Ambassadeurs