Plan voor nieuw hotel op Grote Markt

Geschreven door Redactie

Er komt mogelijk een hotel op de Grote Markt in Almere.

Hotel Cataleya B.V. wil het pand aan de Grote Markt 25 verbouwen en er 26 hotelkamers realiseren.
Het bedrijf verwacht een kleine 10.000 overnachtingen per jaar. De kamers worden tussen de 12 en 20 vierkante meter groot.  

Almere is in trek om hotels te vestigen, omdat Amsterdam er geen hotels meer bij wil. De stad stelt wel voorwaarden aan de locaties. Er is een visie opgesteld om hotels te bouwen op strategische plekken, zoals in het centrum, bij de Floriade, Almere Haven, Poort en Duin en vlak bij de Oostvaardersplassen. 

Ook in Almere Buiten, aan het Baltimoreplein, zijn ze momenteel bezig met de bouw van een nieuw Holiday Inn hotel. Het hotel, dat centraal gelegen ligt naast het station, zal 160 kamers tellen. Naar verwachting zal het hotel begin 2021 geopend worden.