City uit bij Excelsior op jacht naar unicum

Geschreven door Redactie

Het seizoen begon met een lichte domper. Tegen MVV Maastricht wist Almere City FC vorige week niet verder te komen dan een 0-0 gelijkspel.

Gelukkig is de competitie nog erg jong en is en staat er deze zondag een nieuwe tegenstander op het veld. En dat is een fijne: eentje waar nog een appeltje mee te schillen valt namelijk.

In Rotterdam-Oost is SBV Excelsior de tegenstander in de tweede speelronde. En naar revanche zal heel Almere smachten, want de resultaten uit het verleden waren zelden positief. De enige ontmoeting vorig jaar werd in het Van Dongen en De Roo Stadion met 4-2 verloren en de laatste overwinning dateert alweer uit 2014, toen City in eigen huis met 1-0 te sterk was voor de latere promovendi.

In uitwedstrijden werd zelfs nog nooit een Almeerse overwinning geboekt. Alle zes de duels die in Rotterdam gespeeld werden, werden gewonnen door Excelsior. Het perfecte moment om een tik uit te delen lijkt nu: na de seizoenstart zijn de punten meer dan welkom en niks is leuker dan een tegenstander die hoog in het vertrouwen zit punten af te snoepen. Vorige week won Excelsior namelijk met liefst 6-1 van Jong PSV. De ploeg staat daardoor bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie.

Voor onze zomeraanwinst Ryan Koolwijk voelt binnenlopen van het stadion in Rotterdam als thuiskomen. De ervaren centrale middenvelder speelde in twee periodes maar liefst 227 wedstrijden in het shirt van Excelsior, waarvan 132 in de Eredivisie. Tegelijkertijd prijkt ook op de andere helft van het wedstrijdformulier een bekende naam. Spits Stijn Meijer speelde in het seizoen 2018-2019 33 wedstrijden voor Almere City FC en scoorde achtmaal. In zijn afgelopen seizoen bij Excelsior kwam hij zes keer tot scoren, waaronder ook een keertje tegen zijn oude team nadat de overgang net was beklonken.

Doelpunten lijken hoe dan ook gegarandeerd want bij ontmoetingen tussen beide ploegen viel slechts één keer minder dan twee goals. Meermaals vonden beide teams samen meer dan vijf keer het net. Het belooft dus sowieso een spetterend en spannend duel te worden.

Om de bekende redenen mogen er geen uitsupporters mee naar de wedstrijd in Rotterdam, maar zoals alle wedstrijden in de eerste periode is ook deze live te zien bij Fox Sports. Zit je in de auto en wil je toch niks missen? Schakel dan in op EasyFM, waar Jordy Haak en Lenno van Dekken er met vlijmscherp live commentaar voor zorgen dat je niks hoeft te missen! Ook op Twitter mis je niets van het verloop van deze wedstrijd.

Onze Ambassadeurs