Taakstraf voor aanrijden scholieren op fietspad

Geschreven door Redactie

Een 71-jarige automobilist uit Almere heeft vrijdag een taakstraf en een voorwaardelijke rijontzegging gekregen voor het aanrijden van twee scholieren op een fietspad. Een van de fietsers raakte daarbij zwaargewond.

In de ochtend van 7 juni 2018 verleende de automobilist op de Televisieweg in Almere geen voorrang aan twee van rechts komende scholieren. Bovendien reed hij te hard, zo stelt de rechtbank vast. Uit onderzoek blijkt dat de man zeker 41 kilometer per uur reed waar 30 is toegestaan.

De bestuurder zei dat hij even verblind was door de zon. Daar had hij bijvoorbeeld een zonnebril tegen kunnen dragen, aldus de rechters. Een van de twee fietsers werd met onder meer een hersenbloeding en vele botbreuken met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De rechtbank in Lelystad oordeelt dat de automobilist een ernstige verkeersfout heeft gemaakt. De man kreeg een taakstraf van 120 uur waarvan 40 uur voorwaardelijk opgelegd. Gaat hij opnieuw de fout in, dan is hij voor de duur van 6 maanden zijn rijbewijs kwijt. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.