Raadslid Steenkamer nieuwe fractievoorzitter GroenLinks

Geschreven door Redactie

GroenLinks in Almere heeft een nieuwe fractievoorzitter. De 31-jarige Jaap Steenkamer neemt het stokje over van Willy-Anne van der Heijden.

Van der Heijden is zeven jaar fractievoorzitter geweest en zij blijft tot de volgende gemeenteraadsverkiezingen aan als raadslid voor de partij.

Steenkamer laat weten er zin in te hebben. Hij is blij dat de vorige fractievoorzitter veel tijd en moeite heeft gestoken in de wissel en heeft nog tot de verkiezingen in 2022.

"GroenLinks doet het goed", zegt Steenkamer. "Ik verwacht dat onze boodschap goed aanslaat." De nieuwe voorzitter wil een aantal speerpunten opnieuw overbrengen: groene banen en duurzaamheid. "Maar er staat vooral veel druk op het sociaal domein en de jeugdzorg. En daar moeten we het beste voor patiënten en inwoners van Almere halen."

Al afgesproken
Dat Van der Heijden als fractievoorzitter zou vertrekken, was al afgesproken voordat de laatste periode in ging, laat ze weten. Toen Van der Heijden in december 2017 aan haar laatste termijn begon, was Jaap Steenkamer nog nieuwkomer op plek drie. Jessica Kips was destijds de nummer twee, maar zij stopte oktober vorig jaar als raadslid. Kips kon haar werk als raadslid niet combineren met haar werk in het onderwijs.

Onze Ambassadeurs