Celstraf voor drankrijder die ongeluk veroorzaakte

Geschreven door Redactie

De man had drank op en hij reed gevaarlijk. Daardoor belandde de auto waarin hij reed op zijn kant tegen een lantaarnpaal. Een van zijn passagiers raakte zwaargewond door de klap.

Zijn oorschelp werd geamputeerd door de gebroken ruit in de auto. Hij liep ook botbreuken op en littekens aan onderarm en pols. 


Jointje 

De andere twee passagiers kwamen er wat beter van af, net als de bestuurder. De automobilist vertelde twee weken terug op de zitting dat hij slechts twee biertjes op had, toen hij achter het stuur kroop. Aan het begin van de avond had hij ook een jointje gerookt. 


Druk in de auto 

Tijdens het rijden was het heel druk in de auto, legde hij de rechters uit. Vooral de passagiers achterin vierden een luidruchtig feestje en leidden hem behoorlijk af. Maar de officier hield hem toch echt zelf verantwoordelijk voor het ongeluk.


Het vonnis van de rechtbank is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.