Celstraffen tot 7,5 jaar geëist voor dood Jdesse Boerenveen

Geschreven door Redactie

Het Openbaar Ministerie heeft celstraffen geëist van zestien maanden tot 7,5 jaar voor zes mannen die betrokken waren bij de dood van Jdesse Boerenveen.

Ze staan terecht voor gijzeling en ontvoering van Boerenveen in 2016. Het levenloze lichaam van de man werd in december van dat jaar in het Gooimeer bij Almere uit het water gehaald.


Een vrouwelijke verdachte hoorde woensdag in de rechtbank op Schiphol een taakstraf van 240 uur en zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf tegen zich eisen. 


Onderzoek wees uit dat Boerenveen vanwege een geldschuld urenlang door vier personen was vastgehouden en mishandeld in een garagebedrijf in Wormerveer. Voor een andere schuld is hij daarna ontvoerd naar Almere. Volgens het OM is hij daar zodanig bedreigd dat hij het ijskoude water invluchtte en verdronk. 


Woedend verhaal halen 

Tijdens de eerste zittingsdag afgelopen maandag, vertelde de vrouwelijke verdachte dat ze Boerenveen 4000 euro had gegeven om een auto voor haar te regelen. Toen hij niets meer van zich liet horen en ze via een kennis vernam dat hij bij het garagebedrijf was, ging ze daar naar eigen zeggen 'woedend' heen om verhaal te halen.


Boerenveen probeerde daarop vanuit de garage telefonisch geld te regelen om de schuld af te lossen. Hij zou nog aan het bellen zijn geweest, toen drie mannen opdoken en hem vanwege een schuld van nog eens 7000 euro in een auto meenamen naar Almere.