Quarantaine Portretten: Corona verstoorde fysieke activiteiten in ggz de Meregaard

Geschreven door Redactie

In de rubriek Quarantaine Portretten beschrijft Hein Walter van stichting De Zijderups ervaringen van Almeerders in deze corona tijd. Almeerse kunstenaars maken er een passende illustratie bij. Deze week het verhaal van Harrie Jansen.

Harrie Jansen is goud waard. Toch zullen weinig Almeerders hem kennen, want zijn werk en aandacht richt hij op mensen die niet op de voorgrond treden, die het met zichzelf niet makkelijk hebben: mensen met een schizofrene achtergrond, mensen die lijden aan een bipolaire stoornis, borderline, autisme, depressiviteit of een eetstoornis.

Hij doet dat bijvoorbeeld als mantelzorger in Amsterdam, maar óók als voorzitter van het Cliënten Service Centrum (CSC) in ggz de Meregaard in Parkwijk, waar hij samen met andere vrijwilligers contacten onderhoudt met de mensen die zich hebben aangemeld voor doordeweekse activiteiten. Het contact met het team van psychologen, casemanagers en directie van de Meregaard werd door corona verstoord. Het zal wat tijd kosten om dat weer vlot te trekken.

De corona maatregels bepaalden dat het CSC een periode geen fysieke activiteiten mocht organiseren. Geen yoga, geen tekenactiviteit, geen bijeenkomsten. Maar bellen, appen en mailen kon wel. Zo konden ze luisteren, coachen, helpen reflecteren en hielden ze hun groep op de rit. In september kunnen ze weer echt operationeel werken in de ruimtes die ze bij ggz De Meregaard tot hun beschikking hebben, mits ze de 1,5 meter afstand handhaven. Misschien dat ze deels ook in de tuin moeten werken, zolang het weer het toelaat. Zijn bezoeken als mantelzorger in Amsterdam kon Harrie in de corona tijd gewoon doorzetten. 


Onze Ambassadeurs