Overlast vuurwerk Waterwijk

Geschreven door Redactie

Op basis van een melding van overlast door zwaar vuurwerk hadden wij afgelopen zondag een doorzoeking gedaan in een woning in Waterwijk. In het huis van de verdachte werd een grote hoeveelheid zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen.

De woning is uit veiligheidsoverwegingen ontruimd en de 17-jarige verdachte is aangehouden voor het bezit van illegaal vuurwerk.

Rond 18.00 uur meldde een getuige dat een jonge man een vuurwerkbom zou hebben afgestoken. Een aantal omwonenden spraken de jongen aan, waarna er wat onrust ontstond. De verdachte werd daarna geïdentificeerd als een 17-jarige man uit Almere.

In het huis van de verdachte werd 36 kilo zwaar vuurwerk aangetroffen. Ook werd er een nepvuurwapen gevonden. Omdat het om een grote hoeveelheid gevaarlijk vuurwerk ging, heeft de politie de woning ontruimd. De verdachte is aangehouden wegens het bezit van illegaal vuurwerk.

Onze krant nog niet ontvangen?