Vandaag is de laatste editie van Growing Music Festival voor 2020!

Geschreven door Redactie

Growing Music is een meest akoestisch muziekfestival waarbij diverse muziekstijlen, professionele musici en publiek elkaar ontmoeten.

Met een opkomst in 2019 van 200 zeer enthousiaste toeschouwers zette Growing Music zich in een klap op de kaart. Plannen voor een jaarlijks terugkerend evenement waren snel gemaakt. En misschien wordt Growing Music 2020 nog beter, want de tweede editie bevat vier concerten met dezelfde diversiteit én een extra inbreng van musici uit Oosterwold en omstreken. En dat kan, ook binnen de RIVM-richtlijnen. Enkele highlights: 


The Bigger Picture Show is een initiatief van beeldend kunstenaar Robert Smit. Zijn magnum opus ‘GRID’ werd vorig jaar voor het eerst integraal tentoongesteld in de Amsterdamse NDSM-loods. Het is een collage van 64 schilderijen, zijnde 32 tweeluiken, met een oppervlakte van in totaal 256 m2. Op verzoek van Smit schreef componist Egon Kracht er de muziek bij. 


Calefax geldt als de grondlegger van een nieuw genre: het rietkwintet. Daarmee inspireren deze vijf formidabele musici wereldwijd jonge blazers die overal in hun voetsporen treden; een klassiek ensemble met een popmentaliteit. Het FlevoEnsemble is een heel bijzonder initiatief dat muziekstijlen weet te bundelen van professionele musici uit Oosterwold en omstreken.  


Nieuw Amsterdams Peil is kamermuziek uit de 20ste eeuw. NAP wil vooral verbanden leggen tussen componisten en hun inspiratiebronnen of componisten plaatsen binnen het kader van de muziekgeschiedenis. Eerder werden stukken voor NAP gecomponeerd door Louis Andriessen, Martijn Padding en Rob Zuidam. Op het programma staan werken van o.a. Messiaen, Ravel, Webern en Namavar. Deze laatste componist is bij het concert aanwezig op zijn werk toe te lichten. 

Prijzen

Budgetprijs: 12,50 euro

Kostprijs: 20,00 euro 
Vriendenprijs: 27,50 euro 

Passe-partouts voor alle vier de concerten, resp. 50, 75 en 100 euro.

Kaarten worden online verkocht via ticketshop Eventbrite.

Onze Ambassadeurs