Start aanleg rotonde N702 buitenring

Geschreven door Redactie

Op 28 september 2020 start de eerste fase van de werkzaamheden op de N702 Buitenring ter hoogte van het Natuurbelevingscentrum De Oostvaarders. Met de aanleg van een rotonde wordt de toegankelijkheid van het Natuurbelevingscentrum sterk verbeterd.

De weg blijft in deze fase open maar het verkeer moet rekening houden met hinder omdat het verkeer van 2 rijstroken naar 1 rijstrook wordt geleid.  

Fase 1: verkeershinder

Van 28 september tot en met 11 oktober wordt er gewerkt aan de zuidkant van de rotonde. De Buitenring blijft open voor verkeer. Ter hoogte van de werkzaamheden wordt het verkeer in beide richtingen van 2 rijstroken naar 1 rijstrook geleid. Het Natuurbelevingscentrum is bereikbaar voor autoverkeer.

Fase 2: afsluiting

Vanaf 12 oktober starten ze aan de noordzijde van de rotonde en de toegangsweg naar het Natuurbelevingscentrum. Deze fase duurt tot en met 30 oktober 2020. De Buitenring wordt in deze fase afgesloten voor alle verkeer tussen de rotonde met de Stripheldenweg en de rotonde met de Bosranddreef. Beide rotondes blijven wel open voor verkeer. Hierdoor blijft de Stripheldenbuurt bereikbaar. Voor andere bestemmingen gelden omleidingsroutes. Het Natuurbelevingscentrum is in deze periode niet bereikbaar voor autoverkeer.

Werkzaamheden

De bereikbaarheid van het Natuurbelevingscentrum van Staatsbosbeheer is nu niet optimaal. In samenwerking met de gemeente Almere is daarom gekozen voor de aanleg van een rotonde. De huidige T-aansluiting wordt omgebouwd naar een rotonde met twee rijstroken. Ook wordt de toegangsweg naar het Natuurbelevingscentrum opnieuw aangelegd.Onze Ambassadeurs