Keolis krijgt boete van 37.500 euro van gemeente

Geschreven door Redactie

Busvervoerder Keolis krijgt een boete van 37.500 euro van de gemeente Almere. De busvervoerder voldoet niet aan de eisen die de gemeente vorig jaar stelde. Het bedrijf krijgt ook nog 87.000 euro aan voorwaardelijke boetes.

De gemeente gaf de busvervoerder vorig jaar elf punten om aan te werken. Die moesten uiterlijk 1 juli 2018 zijn aangepakt. Nu blijkt dat vijf van deze punten niet of onvoldoende zijn verbeterd. 

De gemeente komt er nu pas mee naar buiten, omdat zij tussentijds nog in gesprek was met Keolis over de verbetertrajecten. 

Boetes 

Keolis moet nu een boete van 37.500 euro betalen voor het ontbreken van een aantal veiligheidssystemen in de aanwezige stadsbussen, zoals een systeem dat helpt om de bus binnen de juiste lijnen op de weg te houden. Keolis heeft eerder afgesproken met de gemeente deze systemen in te bouwen, maar dat is nooit gebeurd. De gemeente accepteert met deze boete, dat deze systemen er ook niet komen.

Keolis moet wel aan de slag met de kaartverkoopautomaten en de informatieschermen in de stadsbussen. Daarnaast moeten de aangeboden functies van de zogenaamde digizuilen worden uitgebreid. Hiervoor heeft de gemeente voorwaardelijke boetes opgelegd van in totaal 87.000 euro. Halverwege dit jaar moet de busmaatschappij de kaartverkoopautomaten en informatieschermen hebben verbeterd en eind 2019 moeten de digizuilen werken volgens afspraak. Is dit niet het geval, dan moeten de boetes alsnog worden betaald.

Onze krant nog niet ontvangen?