Opnieuw inval in Almere wegens fraude en witwaspraktijken

Geschreven door Redactie

Alweer inval in Almere in fraude- en witwasonderzoek

In een groot onderzoek naar fraude en witwassen in de regio Amsterdam heeft de politie dinsdagmorgen vroeg een inval in Almere gedaan. Tegelijkertijd met de actie waren er acht invallen in Diemen en Amsterdam. 


Bij de totale actie zijn twee verdachten opgepakt op verdenking van valsheid in geschrifte en witwassen. Een derde persoon werd gearresteerd voor witwassen en het bezit van verdovende middelen en een pistool. Politie en Openbaar Ministerie vertellen niet in welke gemeente de drie zijn opgepakt. Een van de verdachten zou als makelaar actief zijn geweest. De vrouw zou daarbij vals opgemaakte werkgeversverklaringen en loonstroken hebben gebruikt. 


Volgens de politie was het opvallend dat in de binnengevallen woningen diverse mensen aanwezig waren die niet op die adressen stonden ingeschreven. Onder hen waren drie Colombianen. Zij verblijven illegaal in Nederland. Het drietal is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. 


De politie heeft samen met de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst de binnengevallen woningen doorzocht. Daarbij zijn administratie, luxe goederen en contant geld in beslag genomen.