Kaartverkoop Lucifer start 1 oktober 2020

Geschreven door Redactie

Vanaf donderdag 1 oktober 2020 start de kaartverkoop van de voorstelling Lucifer wéér. Dit beroemde stuk van Vondel wordt gespeeld door Theatergroep SubSub , in een modern en muzikaal jasje! Woensdag 18 november is de eerste try-out en zaterdag 21 april gaat de voorstelling in première, in de Voetnoot te Stadhuisplein 2. Kaarten zijn online te koop via www.subsub.nl.

Reguliere tickets zijn €16,50 en studenten kunnen voor €12,50 naar de voorstelling kijken. Voor de echte SubSub fans is er een speciaal fanticket van €20,00. Met een fanticket steunt de koper de productie van deze en de volgende voorstelling én krijgen zij een SubSub-tasje met inhoud cadeau. Wees er snel bij, want er is per voorstelling plek voor 32 bezoekers.

 Over Lucifer

Stel je eens voor, je bent een jaar of 20 en je groeit op in een maatschappij waarin veel moet. Er wordt super veel van je verwacht, er zijn geschreven en ongeschreven regels waar je je aan moet houden. Maar hoe ouder je wordt, hoe meer kennis je hebt en hoe kritischer je wordt. Plotseling wordt besloten dat jouw leven anders moet. Je voelt je niet serieus genomen, niet gehoord, niet gezien en dat doet pijn. Wat doe je dan? Leg je je erbij neer of kom je in opstand? 

 Het verhaal achter Lucifer

De nieuwste voorstelling, Lucifer is een theaterstuk met thema’s die in de huidige maatschappij nog steeds aan de orde zijn. Thema’s zoals macht, rechtvaardigheid, identiteit en goed versus kwaad komen er allemaal in terug.

 Het originele stuk dat eeuwenoud is en op rijm is geschreven komt van Vondel. Het stuk werd voor het eerst in 1654 opgevoerd in het Amsterdamse schouwburg. Na twee keer spelen werd het stuk verboden en gezien als godslastering. Juist hierdoor werd het stuk razendsnel populair en door Europa verspreid.

De engel Lucifer komt in opstand. Dit doet hij niet zomaar, zijn vader God, plaatst de mensen boven de engelen. Deze opstand eindigt wanneer veldheer Michaël de opstandelingen uit de hemel bliksemt. Op aarde neemt Lucifer wraak en het eerste mensenpaar begaat een zonde.

Nieuwe speeldata Lucifer

 Woensdag 18 november – Try Out Donderdag 19 november – Try Out Vrijdag 20 november – Uitverkocht Zaterdag 21 november – Uitverkocht Woensdag 25 november Donderdag 26 november Vrijdag 27 november Zaterdag 28 november Zondag 29 november Woensdag 2 december Donderdag 3 december Vrijdag 4 december

 Aanvangstijd voor de voorstelling is 20.15 uur, behalve op zondag 29 november. Dan is de aanvangstijd 14.30 uur.

Theatergroep SubSub Stadhuisplein 2 1315 HT Almere 036-8448148

Cast & Crew Regie & script:

Esther Bolte Regie-assistentie: Erik Kaizer en Marith Venema Scenograaf: Simone Eggen Zangcoach: Jorge Verkroost Acteurs: Charlotte Vermeulen, Dyon Wilkens, Evy de Joode, Jillian Jordan, Lin Blom, Mohamed Abd El Hafeez, Pieter Zomerdijk & Romany Kootstra Koorleden: Mara Bokser, Leah Josefzoon & Ravian Houtveen Lichtontwerp: Iwan Kolk Zakelijk leider: Marit Nijhuis PR & Communicatie: Emel Koç Productieleider: Keshia Emke Productie assistent: Esmée Peuchen Fotografie: Claudia Kamergorodski Poster & flyer: Karl Giesriegl


Over Theatergroep SubSub 

 Theatergroep SubSub is hèt jongerengezelschap van Flevoland. Ontstaan vanuit Theatergroep Suburbia, is zij sinds 2017 een zelfstandige theatergroep en produceert zij meerdere voorstellingen per jaar.

SubSub is gefascineerd door het thema identiteit. Wie ben je? Waarom maak je bepaalde keuzes in je leven? En hoever ga je om te zijn wie je bent? Deze vragen stellen we onszelf, de acteurs en het publiek in de voorstellingen van SubSub.

Foto gemaakt door: Claudia Kamergorodski & Karl Giesriegl.