Zeshonderd atleten van start bij ’30 van Almere’

Geschreven door Redactie

Circa zeshonderd deelnemers zijn zondagochtend op de IJmeerdijk in Almere van start gegaan bij het hardloopevenement ‘30 van Almere’. De atleten konden voor het eerst ook kiezen voor de marathon. Ongeveer zestig hardlopers hadden zich voor deze afstand van ruim 42 kilometer ingeschreven.


Eén van de marathonlopers is Anthonie Dam. Hij was blij dat hij ondanks de coronacrisis nu toch mee kon doen aan een marathon. ,,Je traint het hele jaar voor de marathon maar door de coronacrisis werden de wedstrijden afgeblazen. Dan is het fijn dat ik me toch nog kon inschrijven bij de 30 van Almere.’’ 


Naast de marathon konden hardlopers ook kiezen voor een afstand van zes en tien kilometer, voor een halve marathon en voor een afstand van dertig kilometer. Voor de jeugd waren twee kidsruns georganiseerd met een lengte van één of twee kilometer.

Onze Ambassadeurs