Dest verruilt Ajax voor FC Barcelona

Geschreven door Redactie

De 19-jarige Almeerse voetballer Sergiño Dest gaat spelen bij het FC Barcelona van Ronald Koeman, bevestigt zijn zaakwaarnemer Joes Blakborn. De Catalaanse club heeft een akkoord bereikt met Ajax over de transfersom. Die is naar verluidt 20 miljoen euro, exclusief bonussen.

Rechtsback Dest, die tot 2012 in de jeugd van Almere City speelde, kwam gisteravond het laatst voor Ajax in actie als invaller tegen Vitesse. Aanvankelijk stond hij in de belangstelling van Bayern München, maar de Duitsers boden minder dan Ajax wilde. Barcelona wilde wel het volle pond betalen.

Update: Sergino Dest gaat nummer 2 overnemen van de vertrokken speler Nelson Semedo. Donderdag traint Dest voor het eerst (individueel) bij zijn nieuwe club, vrijdag wordt hij gepresenteerd.


Onze krant nog niet ontvangen?