Logistiek Cluster Flevoland van start

Geschreven door Redactie

Het nieuwe Logistiek Cluster Flevoland is van start. Dit is een initiatief van de gemeenten Almere, Lelystad en Zeewolde, Hogeschool Windesheim, het ROC van Flevoland, Horizon Flevoland en Win4All – Economic Board Flevoland.

Het cluster wordt onder meer gesteund door organisaties zoals Lelystad Airport Businesspark en Werkbedrijf Lelystad.

Het Logistiek Cluster Flevoland  brengt ondernemers, onderwijs en overheid bij elkaar om nadere invulling te geven aan de logistieke hotspot Almere-Lelystad-Zeewolde. Deze eindigde dit jaar nog als derde op de lijst van logistieke toplocaties in Nederland. De initiatiefnemers willen de logistiek in de regio graag structureel versterken door invulling te geven aan de programmalijnen: Opleiden & Arbeidsmarkt, Innovatie & Business Development, Infrastructuur en Regionale Promotie/Logistieke Hotspot.
      
Tijdens de kick-off afgelopen donderdag bogen ondernemers, overheid en regionale onderwijsinstellingen zich over de toekomst van ondernemen, leren en werken in de hotspot. De regio draagt de logistiek een warm hart toe. In de beste traditie van de polder zijn partijen hier nog bereid om samen te werken. We kijken er naar uit om samen de schouders te zetten onder het Logistiek Cluster Flevoland'.

Onno Klaver van Montapacking Lelystad over Logistiek Cluster Flevoland: 'Ik vind het een uitstekend initiatief! Samen staan we sterk en kunnen we logistiek in Flevoland op de kaart zetten! Hiermee kunnen we zowel nationale als internationale klanten enthousiasmeren en aan ons binden en werkgelegenheid creëren. Een echte win-win situatie'.


Onze Ambassadeurs