Geen 'betaalbare' woningen in Overgooi

Geschreven door Beau de Lange wendels

De Almeerse PvdA krijgt opnieuw nul op het rekest over betaalbare woningen in Overgooi. De partij ziet betaalbare bouw als een goede invulling van de ruimte, omdat de verkoop van de grond twintig jaar achterloopt op het oorspronkelijke plan.

Het college laat schriftelijk weten te verwachten alle grond in de wijk te verkopen. Daarmee blijven burgemeester en wethouders inzetten op een luxe villawijk.

De PvdA in Almere stelde twee weken geleden vragen aan de raad om opnieuw te discussiƫren over de toekomst van de wijk. De partij denkt dat Overgooi over honderd jaar pas vol is als het in dit tempo doorgaat. Daarom wil de PvdA nadenken over alternatieven, zoals betaalbare woningen in de wijk.

Daar voelt het college weinig voor. Betaalbare woningen in deze wijk passen bijvoorbeeld niet in het bestemmingsplan, omdat de grond per woning minimaal 1.500 vierkante meter moet zijn. Daarbij passen meer woningen niet binnen de omgevingsvisie voor het gebied. Ook wijst het college erop dat er geen voorzieningen zijn gepland in Overgooi. Zo is de wijk bijvoorbeeld slecht bereikbaar met het openbaar vervoer.

Het dure segment in Overgooi levert juist een positieve bijdrage aan Almere, vindt het college. Zo zou de wijk goed zijn voor het imago van Almere en voor het vestigingsklimaat voor ondernemers en bedrijven in de stad.Onze krant nog niet ontvangen?