Huizen in Almere erg gewild

Geschreven door Ferry Oomen

Huizenkopers hebben vorig jaar in Almere gemiddeld 1,3 procent boven de vraagprijs betaald. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. 

Almere staat met het onderzoek op de derde plaats, achter Amsterdam (4,9 procent boven de vraagprijs) en Haarlem (1,6 procent). Uit de cijfers blijkt dat huizen steeds vaker boven de vraagprijs worden verkocht. In april 2014 wisselde volgens het CBS een bestaande woning nog voor 5,5 procent onder de vraagprijs van eigenaar. Halverwege dit jaar betaalde de gemiddelde koper precies de vraagprijs.

Ter vergelijking met de rest van Flevoland, doet Almere het uitstekend. Zowel Lelystad (-1,2%), Dronten (-1,8%), Zeewolde (-2,8%) als de Noordoostpolder (-3%) doen het allemaal veel minder goed dan Almere. 

Huizen wisselen ook steeds sneller van eigenaar. In heel Flevoland is de aanbodtijd van een woning in de afgelopen vier jaar het snelst gedaald van Nederland. In 2014 moest de verkoper in Flevoland 11 maanden wachten op een koper, dit jaar is dat vier maanden. 


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?