Maandag duidelijkheid voor bewoners Diamondiaal

Geschreven door Redactie

Maandag weten huurders van het Almeerse woonproject Diamondiaal of ze een dag later hun huis uit moeten of niet. Dan doet de kantonrechter uitspraak in een aantal zaken die door bewoners is aangespannen.


Pandeigenaar Meerwonen en stichting Diamondiaal hebben een juridisch conflict. Als gevolg daarvan dreigen tientallen bewoners, voornamelijk statushouders, te worden uitgezet. Advocaat Joris Sprakel betoogde namens enkele huurders dat zij het slachtoffer zijn van dit zakelijk conflict. Ze hebben de huur altijd keurig betaald, niet voor overlast gezorgd en nooit iets fout gedaan. Volgens hem voorbeeldige huurders. 


Meerwonen legt de schuld bij stichting Diamondiaal. Die zou de problemen al sinds december kennen en heeft de huurders niet tijdig ingelicht. De contracten zijn gesloten tussen de huurders en Diamondiaal. 


Eigen badkamer en keuken 

Tijdens de rechtszaak bleek dat sommige bewoners vier kamers huren en zo de gezamenlijke keuken en badkamer voor zichzelf hebben. Daardoor is volgens hun advocaat een zelfstandige woonruimte ontstaan, zodat er sprake zou zijn van huurbescherming. Of de rechter daarin meegaat, zal maandagmiddag blijken.

Onze Ambassadeurs