Blauwe zone Filmwijk wordt uitgebreid

Geschreven door Redactie

De blauwe zone in de Almeerse Filmwijk wordt vanaf 1 juli uitgebreid. Dat laat de gemeente weten. Reden is de forse parkeeroverlast die bewoners in de wijk ervaren.

Onder meer het Peter Sellershof en de Buster Keatonstraat krijgen een blauwe lijn langs de parkeervakken.


Vorig jaar klaagden bewoners over de hoeveelheid auto’s die in hun straat worden neergezet om zo het betaald parkeren in het centrum te ontwijken. In verschillende straten hebben bewoners daar nog steeds last van. 


De gemeente hield een enquête onder zo'n 200 huishoudens. Een overgrote meerderheid van de invullers wilde een uitbreiding van de blauwe zone. Die gaat ook gelden in de Oliver Hardystraat, Comedy Caperstraat, Hollywoodlaan, Lou Costellostraat en de Bud Abbotstraat. 


Bewoners van straten in de blauwe zone kunnen gratis een ontheffing aanvragen. Bewoners die bezoek krijgen kunnen een zogeheten 'bezoekerskaart' aanvragen via internet. Die kosten 20 cent voor 4 uur, en 40 cent voor een dag.