Plan voor zelfvoorzienende wijk lijkt van de baan

Geschreven door Redactie

Het plan voor een zelfvoorzienende wijk in het Almeerse Oosterwold lijkt van de baan. De reservering voor de grond waarop het zogeheten ReGen Village gebouwd moest worden, is verlopen. Zo blijkt uit een bericht op de website van Maak Oosterwold. 

De samenwerking tussen het oorspronkelijke ontwikkelteam in Nederland en de Amerikaanse bedenker James Ehrlich is sinds juni beëindigd. Een woordvoerder van het ontwikkelteam zegt dat na gesteggel is besloten om niet meer samen te werken. Ze kon niet vertellen of Ehrlich inmiddels een samenwerking is aangegaan met een andere partij. Zelf was hij niet bereikbaar voor commentaar. 

De plannen voor het ReGen Village werden drie jaar geleden bekendgemaakt. De wijk moest komen aan de Kievitsweg. De grond waarop de wijk gebouwd moest worden, is vanaf april beschikbaar voor nieuwe initiatieven. 

Onze Ambassadeurs