Inzameling om Tiny Houses te bouwen voor thuislozen

Geschreven door Redactie

De Lelystadse stichting Stila is een crowdfundingsactie gestart om Tiny Houses te bouwen in de wijk Oosterwold in Almere. In de huisjes kunnen thuislozen terecht die op straat staan na een scheiding of het overlijden van een partner. 

"Op dit moment komen die mensen vaak terecht bij familie en vrienden", legt Monique Onvlee van de Stichting Stila uit. Zij heeft zelf ook een ervaring met zo'n situatie. "Wat wij willen doen is die mensen een eigen plekje geven en van daaruit begeleiden naar een vaste woonruimte."

Streefbedrag


De crowdfundingsactie loopt al een paar weken maar het streefbedrag van 15.000 euro is nog niet behaald. Tot nu toe is er 6.000 euro ingezameld. Volgens Onvlee komt dat onder meer doordat mensen een negatief beeld van de actie hebben. Zo krijgt ze onder meer reacties als "De overheid moet hier maar aan bijdragen; wij geven geen cent" of "Laat vluchtelingen maar in die woningen gaan wonen en geef ons onze huizen terug".

Deze reacties zijn te begrijpen zegt Onvlee, maar tegelijkertijd zijn ze kortzichtig: "We zijn (in Almere, red.) gewoon gegroeid en de woningbouw is stil komen te liggen. Dan krijg je krapte in de woonruimtes."

Strijdvaardig


Ondanks de negatieve reacties is Onvlee ervan overtuigd dat het project doorgaat. "Het komt er hoe dan ook. We weten nog niet op welke termijn, maar het zal er zeker komen. En met de hulp van het publiek kunnen we er sneller komen dan nu".

Onze Ambassadeurs