Vogels spotten bij de Oostervaardersplassen

Geschreven door Redactie

Ben jij een vogelliefhebber? Of ben je gewoon op zoek naar een leuk uitstapje voor je zondag? Ga met Staatsbosbeheer vogelspotten bij de Oostvaardersplassen!

Samen met een gids van Staatsbosbeheer ga je de van de Oostvaardersplassen in. Tijdens de wandeling zoek je naar Roofvogels met hulp en uitleg van de gids. Wie weet je zie een Havik, Buizerd of Torenvalk!

De route is iedere keer anders omdat de vogels natuurlijk ook verplaatsen. Hierom is niet te zeggen hoelang te wandeling zal duren maar het zal minimaal 2 uur lang zijn. Na de wandeling kan je even opladen in het Natuurbelevigcentrum waar ze iedere dag een verse soep hebben. 

Geen parfum of opvallende kleuren

De wandeling start bij de picknickbanken voor het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Het adres hiervan is: Oostvaardersbosplaats 1, 1336 RZ Almere. Er zullen maximaal 10 personen in een groep zitten zodat de 1,5 meter afstand gehandhaafd kan worden. Ook stelt de organisatie desinfectiemiddel ter beschikking. 

Om zo dicht mogelijk bij de dieren te kunnen komen geeft de organisatie de volgende tips: Draag geen opvallende kleuren maar neutrale, waterdichte kleding. Trek ook goede schoenen aan en draag geen parfum. En vooral: Neem een verrekijker of camera mee zodat je de vogels goed kan zien en eventueel foto's kan maken. 

Kan je vandaag niet of is de groep vol? De vogel-wandeling wordt ook in november en december georganiseerd. Wil je meer informatie of meedoen aan een wandeling? Kijk dan op de site van Staatsbosbeheer.Onze Ambassadeurs