Nog steeds te weinig AED’s in Almere

Geschreven door Redactie

Almere heeft nog altijd te weinig AED’s. Dat blijkt uit cijfers van de Hartstichting. Vorig jaar werd er al  gemeld op basis van cijfers van de Hartstichting dat er te weinig AED’s waren. Na een jaar tijd blijkt er nog altijd geen verandering te zijn. 

Doordat er te weinig of geen AED’s in sommige buurten zijn, is de kans op overleving bij een hartstilstand klein. Elk jaar krijgen 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis.

Met genoeg burgerhulpverleners en AED’s verspreid over ons land kun je ervoor zorgen dat binnen 6 minuten hulp wordt geboden en zo levens worden gered. Het is goed om te zien dat steeds meer mensen hun buurt hartveiliger maken door een reanimatiecursus te volgen of met de buurt een AED aan te schaffen.

De VVD in Almere zou graag bij iedere laadpaal voor elektrische auto’s ook een AED willen zien. De partij heeft schriftelijke vragen gesteld.

Onze krant nog niet ontvangen?