Flevolandse overheden vragen aandacht voor veiligheid rond protesten

Geschreven door Redactie

Ook in Flevoland hangen vlaggen en protestborden.

In diverse gemeenten worden hierover goede gesprekken gevoerd met de boeren die de vlaggen hebben opgehangen en met mensen die hier aanstoot aan nemen zoals veteranen. De lokale overheden hebben aan de boeren gevraagd om de vlaggen die op overheidseigendommen hangen de komende weken zelf te verwijderen. De gesprekken vinden plaats met wederzijds respect. Het recht om te demonstreren is van groot belang, maar het past ook bij de Flevolandse mentaliteit om rekening te houden met elkaar en met de veiligheid in de omgeving.

Voor 6 september

In overleg met de provincie en 6 gemeenten in Flevoland is besloten om de boeren te vragen om voor 6 september de vlaggen en borden op te ruimen die her en der in Flevoland in de openbare ruimte zijn geplaatst. Het verzoek is om geen nieuwe vlaggen op te hangen. Wat er na 6 september nog aangetroffen wordt, zal verwijderd worden. Vlaggen die de verkeersveiligheid negatief beïnvloeden, worden sowieso verwijderd.

Aandacht voor veiligheid

Daarnaast vragen de overheden aandacht voor de veiligheid rond protesten van boeren. We zien de laatste dagen dat de protestacties van de boeren in de rest van het land zijn veranderd. Ze worden niet meer vooraf aangekondigd. Elders in het land heeft dat gezorgd voor gevaarlijke situaties op de wegen doordat er onverwacht afval of puin op de wegen is gestort.

Onze Ambassadeurs