PvdD ziet ontwikkeling spoor stagneren

Geschreven door Redactie

De Partij voor de Dieren heeft schriftelijke vragen gesteld over de stagnatie in de ontwikkeling van het spoor Almere – Amsterdam/Utrecht

De fracties van de Partij voor de Dieren Flevoland en de Partij voor de Dieren Almere maken zich ernstige zorgen over de stagnatie van de ontwikkeling van het spoor tussen Almere – Amsterdam en Almere – Utrecht.

In 2013 is door het Rijk, de Provincie Flevoland en Almere afgesproken dat deze verbindingen uitgebreid zouden worden met meer treinen en intercity's. Dit had moeten leiden tot snellere reistijden, waardoor de OV-trajecten kunnen concurreren met de auto.

De Partij voor de Dieren blijkt het niet eens te zijn door het gebrek aan aandacht voor het OV en het ontbreken van een langetermijnvisie omdat het de 'gezamenlijke doelstellingen op het gebied van klimaat, stikstof en luchtkwaliteit ernstig bemoeilijkt.'

Onze krant nog niet ontvangen?