Basketbalcoach Kropf ziet voordeel in stilleggen competitie

Geschreven door Redactie

De basketballers van Almere Sailors balen dat de competitie van de Dutch Basketball League deze week is stilgelegd vanwege de strengere coronamaatregelen. Toch ziet coach Eric Kropf ook voordelen. 

"Vier weken pauze betekent dat twee geblesseerde spelers van ons meer tijd hebben om te herstellen. Daarnaast willen we een inhaalslagje maken op het gebied van conditie kracht en fitheid. Want op dat vlak zijn we ook nog niet helemaal waar we zouden moeten wezen", aldus Kropf.

Door de coronamaatregelen zien de trainingen er volgens Kropf anders uit: "We trainen nu in drie groepjes van vier. De samenstelling van deze groepjes verandert ook niet tijdens de training."

Geen uitzondering

Alleen de voetbalcompetities in de ere- en eerste divisie en de vrouwen-eredivisie mogen worden voortgezet, bepaalde het kabinet. NOC*NSF probeerde nog een lans te breken voor andere topsportcompetities, waaronder de Dutch Basketball League. Tot teleurstelling van Eric Kropf was dat zonder succes: "Als je toestaat dat er een uitzondering wordt gemaakt voor het damesvoetbal dan zie ik niet in waarom je bijvoorbeeld honkbal, maar ook basketbal niet door zou kunnen laten gaan."

Onze krant nog niet ontvangen?