Start bouw 34 woningen Zandpoort

Geschreven door Redactie

Begin oktober sloeg Trebbe de eerste paal voor de nieuwe buurt Mijn Zandpoort in Olympiakwartier West in Almere Poort. De eerste paal luidt de bouw van zestien eengezinswoningen en achttien beneden-bovenwoningen in.

De vraag naar goede koop- en sociale huurwoningen in Almere is groot. Met Mijn Zandpoort en andere nieuwbouwprojecten geeft Trebbe samen met haar opdrachtgevers en bouwpartners invulling aan deze groeiende vraag.

Mijn Zandpoort ligt in de nieuwe wijk Olympiakwartier West in Poort. Op deze locatie dicht bij de waterkant van het IJmeer, worden in totaal 34 koopwoningen gebouwd, waarvan zestien eengezinswoningen, met een ruim woonoppervlak van 109 m2 tot 154 m2 en achttien beneden-bovenwoningen, met een woonoppervlak variërend tussen 74 m2 en 99 m2.

De zestien eengezinswoningen en achttien beneden-bovenwoningen, ontworpen door Damast Architects uit Amsterdam, zijn verdeeld over twee stroken, waarbij de achtertuinen, bergingen en balkons aan het straatbeeld zijn onttrokken. Hoogteaccenten vormen schakels tussen wisselende goothoogtes, waardoor de gevels gevarieerd reageren op de zichtlijnen vanuit de wijk. De expressieve gevelcompositie sluit aan bij de rijke traditie van de Nederlandse woningbouw van de jaren '30. In het materiaal- en kleurgebruik is aansluiting gezocht bij het aangrenzende strand- en duinlandschap. Houten pergola-luifels en zitjes markeren de woningentrees. Bijzonder aan Mijn Zandpoort is dat de woningen inclusief ingerichte tuin van LIV Tuinklaar worden opgeleverd. De woningen worden all-electric. Er is gekozen voor een installatieconcept waarbij een prettig binnenklimaat en betaalbaarheid voor de bewoners voorop staan.


Onze Ambassadeurs