Cruise naar bestemming 'nergens'

Geschreven door Redactie

Door het corona-virus kun je nu niet zomaar op reis. Daar hebben ze in Singapore iets op bedacht. Op cruise-vakantie naar... nergens.

Zo'n cruisetocht duurt twee of drie dagen. Het schip blijft die dagen ronddobberen en stopt in geen enkele haven. Al 6000 mensen boekten zo'n tripje. Om mee te mogen moeten de passagiers van tevoren een coronatest doen. Aan boord moet iedereen afstand houden van elkaar en een mondkapje dragen.

Op vakantie zonder bestemming is populair. Er worden ook steeds meer vluchten naar 'nergens' georganiseerd, bijvoorbeeld in Australië. Daar vlogen passagiers van Sydney naar... Sydney. Maar er is veel kritiek op dit soort reisjes. Klimaat-activisten vinden de vluchten nutteloos en ook nog eens slecht voor het milieu. Luchtvaartmaatschappij Singapore Airlines was eigenlijk ook van plan om zulke vluchten te organiseren. Maar besloot toch om dat niet te doen. Gelukkig hebben ze voor fans van vliegtuigen toch iets anders bedacht. Je kunt er nu eten in een vliegtuig. Niet echt op reis dus, maar zo krijg je toch een beetje een vakantiegevoel. En je kunt aan boord zelfs films kijken, net als tijdens een echte vlucht.