Zorgen bij Woonzorg Flevoland over mogelijk personeelstekort door corona

Geschreven door Redactie

Woonzorg Flevoland maakt zich zorgen over een tekort aan zorgpersoneel tijdens de tweede coronagolf. Op dit moment zijn er al veel zieken en zitten er mensen thuis in afwachting van een coronatest.

Alle zorg in de verplegingstehuizen en thuiszorg kan nu nog geleverd worden, maar de organisatie bereidt zich voor op een noodsituatie.


Bestuurssecretaris Annemieke Verburg: "We maken ons wel zorgen, maar vooralsnog redden we het. We hebben in de eerste golf al voorbereidingen getroffen voor het eventueel afschalen van zorg. Toen was de situatie nijpend." De organisatie heeft zo'n 1200 medewerkers in dienst. Ondanks de tekorten tijdens de eerste golf lukte het om het rooster rond te krijgen, vooral doordat andere zorgmedewerkers extra diensten draaiden.  


Mocht het tijdens deze tweede golf niet lukken om genoeg medewerkers op de werkvloer in te zetten, gaat Woonzorg Flevoland de zorg dus afschalen. Verburg: "Per cliënt hebben we in beeld gebracht wat hij of zij zou kunnen missen aan zorg. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat iemand die thuiszorg krijgt dan in plaats van vier zorgmomenten, drie zorgmomenten zal ontvangen. Daarmee spelen we medewerkers vrij om op andere plekken te helpen."  


Zo ver is het nog niet en dat probeert de organisatie ook te voorkomen. Via de campagne extrahandenvoordezorg.nl hoopt HR-manager Menno Heukels van Woonzorg Flevoland dat mensen die ooit in de zorg hebben gewerkt en nu bijvoorbeeld gepensioneerd zijn, overwegen om tijdelijk bij te springen. "In deze bijzondere tijden kunnen we alle ervaring uit het verleden of het heden goed gebruiken om de continuïteit in de zorg te waarborgen", zegt hij. Mensen die dit overwegen kunnen dit aangeven op de site van de campagne of direct contact opnemen met Woonzorg Flevoland.

Onze Ambassadeurs