'Beschieting in Poort en handgranaat in Buiten gelinkt aan cokeroof'

Geschreven door Redactie

Het beschieten van een voordeur in Almere Poort en de vondst van een handgranaat in Almere Buiten houden volgens De Telegraaf verband met een conflict in de onderwereld.

De krant schrijft dat de roof van een grote partij cocaïne uit een bergplaats in de stad zou de aanleiding zijn.


De politie Midden-Nederland laat desgevraagd aan De Telegraaf weten het scenario van de roof te kennen en mogelijk een verband te zien met en tussen de twee incidenten. Verdere details worden niet gegeven. 

De beschieting van de woning in de Lancelotstraat in Almere Poort vond plaats in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 oktober. Op de voordeur van het huis zijn tenminste vier kogels afgevuurd. 


Later die zondag moesten in de Fijistraat in Almere Buiten ongeveer tien woningen worden ontruimd na de vondst van een handgranaat in één van de voortuinen. 


Op beide plekken is inmiddels cameratoezicht neergezet. Volgens burgemeester Franc Weerwind is dat nodig omdat de kans op herhaling van beide incidenten reëel is. 


Volgens De Telegraaf is er eind vorige maand op een plek in Almere vierhonderd kilo aan cocaïne gestolen. De straatwaarde daarvan wordt geschat op twintig miljoen euro. 

De roof heeft volgens de krant "kwaad bloed gezet en tot grote spanningen geleid in Amsterdam en Almere." Er wordt gevreesd voor nog meer geweld.

Onze Ambassadeurs