Almere City FC beleeft heerlijk avondje tegen NAC Breda

Op een heerlijke voetbalavond heeft Almere City FC een prachtige zege geboekt op NAC Breda.

De topper wordt met 2-0 gewonnen, dankzij goals van Elias Sørensen en Faris Hammouti. Door dit succes staat Almere City FC nu tweede in de Keuken Kampioen Divisie.

In het begin van de wedstrijd gaat het gelijk op tussen de nummer drie en de nummer twee van de Eerste Divisie. Beide teams zoeken naar zwaktes in de defensie van hun opponent. Afgezien van een vrije trap van Bredanaar en oud City-speler Nick Venema duurt het even voor er gevaar gesticht wordt voor één van de doelen.

Halverwege de eerste helft is het Thomas Verheydt die namens City voor de eerste keer gevaarlijk wordt. Hij kopt uit een corner van dichtbij op doel, maar de inzet mist kracht en doelman Nick Olij weet met enige moeite redding te brengen. In de fase daarna wordt er uit voorzetten wel dreiging gecreëerd, maar uiteindelijke kopballen en schoten gaan steevast over en naast.

Op slag van rust weet de ploeg van Ole Tobiasen echter toch de voorsprong te pakken. Op dat fijne moment is het Elias Sørensen die zijn eerste treffer in het shirt van Almere City FC maakt, wanneer hij een heerlijke voorzet van Damon Mirani prachtig binnenkopt.

In de tweede helft had de voorsprong al snel verdubbeld kunnen zijn, maar Tim Receveur is ongelukkig met zijn schot. Via de binnenkant van de paal verdwijnt de bal weer uit de doelmond. Sørensen krijgt na een uur de kans om zijn tweede van de avond te maken, maar uit een lastige hoek kan zijn harde schot onschadelijk worden gemaakt door de Bredase goalie.

Uitgespeelde kansen krijgen de bezoekers eigenlijk de hele wedstrijd niet, maar enkele afstandsschoten leveren toch nog enig gevaar op. Dion Malone, die vijf jaar in Almere speelde, schiet net naast en later schiet Darren McIntosh hard op doel. Michael Woud moet gestrekt om de bal uit de benedenhoek te tikken.

Uiteindelijk is het Almere City FC dat aan het langste eind trekt en dat wordt tien minuten voor tijd bezegeld door Faris Hammouti. Hij schiet met zijn tweede van het seizoen de 2-0 binnen, waardoor de zege in veilige haven wordt gebracht.

Dankzij de heerlijke overwinning in deze topper staat Almere City FC nu knap tweede in de Keuken Kampioen Divisie. Daarin is het bovendien als enige team nog ongeslagen na acht speelrondes en de achterstand op SC Cambuur is slechts één punt. Dat biedt dus perspectief, ook naar de lastige uitwedstrijd bij Jong Ajax die nu volgt. Daar wordt komende vrijdag om 18:45 uur afgetrapt. De volgende thuiswedstrijd is dan op 6 november tegen Jong AZ. In Coronatijd zijn alle duels live te volgen bij Fox Sports, én natuurlijk bij radiozender EasyFM!