"Oliebollenoorlog"

Geschreven door Redactie

De eigenaar van Bakker Bart aan de Kruisstraat in Haven, is niet blij omdat begin november een oliebollenkraam pal voor zijn winkel komt te staan. Balfoort verkoopt zelf ook oliebollen en ziet maar één oplossing: zijn oliebollen met forse korting verkopen.

De mobiele oliebollenkraam stond ieder jaar bij de Vomar supermarkt, even verderop in de Kruisstraat. Maar door de verbouwing aldaar moet de eindejaarskraam verkassen.

Balfoort probeerde de gemeente tevergeefs op andere gedachten te brengen en ziet nu maar één oplossing: een oliebollenoorlog starten. Normaal verkoopt hij tien oliebollen voor acht euro, nu verkoop hij ze voor vijf euro. Een forse prijsverlaging, inderdaad. Hij zal dit jaar misschien niets aan zijn oliebollen verdienen, maar hij vind dit een principekwestie. Maar minder leuk voor zijn portemonnee dus.


Onze Ambassadeurs