Recept van de week: Model Gigi Hadid's pasta

Geschreven door Redactie

We love pasta. Of je er nou een salade van maakt of een goed diner, je kunt er alle kanten mee op. Gigi Hadid denkt daar hetzelfde over en deelde een pastarecept met een wel heel bijzonder ingrediënt.

Naast onder andere pasta (duh), Parmigiano Reggiano en knoflook, horen er namelijk ook een paar druppels wodka in (niet nodig). Do we need to say more? Dit pastarecept van Gigi Hadid moet je proberen.

Ingrediënten & bereiding:
– 1 sjalot
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes geperste knoflook
– 50 gram tomatenpuree
– 2 eetlepels vodka of 60 ml pasta water
– 230 gram pasta naar keuze
– 120 ml slagroom
– Parmezaanse kaas naar smaak
– halve theelepel chilivlokken
– zout en peper

Doe als eerst de olijfolie in de hete pan, voeg het sjalotje en de knoflook toe en fruit het aan. Voeg de tomatenpuree en chilivlokken toe, voeg zout en peper naar smaak toe en kook dit op een laag vuurtje voor tien minuten. Terwijl de saus kookt, kook je de pasta al dente. Voeg vervolgens de slagroom toe aan de tomaten puree en kook dit tot de saus dik wordt. Nu is het tijd om de wodka toe te voegen en opnieuw te roeren. Voeg daarna zout, peper en de pasta erbij met de boter, roer dit door elkaar. Schep wat Parmezaanse kaas door de pasta tot het gesmolten is. Doe de pasta in een bord en serveer dit met extra Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!