Week zonder vlees: De 6 beste plekken in Almere waar je heerlijk veganistisch of vegetarisch kunt eten

Geschreven door Redactie

Van 11 tot en met 17 maart is het de 'week zonder vlees'. Omdat Ons Almere zich natuurlijk bezighoudt met alles in en rond Almere heeft de redactie speciaal voor jullie de 6 beste plekken in Almere waar je vegetarisch en/of veganistisch kunt genieten op een rijtje gezet. 

Wist je: Wanneer je als volwassene deze week geen vlees eet, je 130 liter water, 76 km autorijden en 770 gram dierenvlees bespaart?

1. Tea da-di date: 
Tea da-di date is de eerste veganistische lunchroom gevestigd in Nobelhorst. Alle producten die ze hier gebruiken zijn biologisch en lokaal of fairtrade! Tea da-di date wordt geïnspireerd door traditionele gerechten uit India, de Cariben, Latijns-Amerika en de mediterrane keuken. Je kan hier dus voor alles even lekker zitten. Van een high-tea tot een tapas!

2. The Black Cockatoo:
The Black Cockatoo is een café dat pas sinds september 2018 open is, gevestigd in Almere Stad (hoek van Bottelaarspassage / Spoordreef). Hier vind je alleen maar veganistische gerechten. De lunchgerechten wisselen dagelijks dus je hebt altijd iets anders waar je voor kunt kiezen! Bij The Black Cockatoo kun je niet alleen heerlijk eten en drinken, maar ook tot rust komen of werken. Zeker een aanrader van de redactie van Ons Almere!

3. De Beren:
De beren in Almere Stad gevestigd op het forum tegenover de bioscoop is niet de eerste plek waar je aan denkt als je veganistisch of vegetarisch wilt eten. Toch zijn er meerdere gerechten op de kaart te vinden die zeer zeker in de smaak vallen! Denk bijvoorbeeld aan de overheerlijke truffelrisotto, quinoa salade of de veggieburger. Er is dus voor ieder wat wils, en het restaurant heeft een super gezellige en 'comfy' uitstraling. 

4. Tante Truus:
Een lunchroom gevestigd midden in de stad (Marktmeesterstraat), hoe leuk is dat! Je kunt bij Tante Truus niet alleen terecht voor een overheerlijke lunch maar ook voor bijvoorbeeld een leuke high-tea. Ook de broodjes smaken erg goed. Probeer hier eens de Combi Bombi! Hierbij kies je je eigen broodsoort. Kies bijvoorbeeld de gluten- / lactosevrij brood of de ambachtelijk spelt. Vervolgens kies je uit diverse kleine gerechten zoals hummus, eiersalade of gegrilde groenten en smullen maar. Het leukste aan Tante Truus is dat mensen met en zonder beperking hier samenwerken! 

5. Bagels & Beans:
Bij Bagels & Beans kan je voor verschillende lekkernijen terecht. Een heerlijke kop koffie of natuurlijk gewoon een bagel. Het kan allemaal bij Bagels & Beans! Bijna alle bagels zijn wel veganistisch hier. Bestel bijvoorbeeld een heerlijke bagel met avocado, hummus, geitenkaas of gyros. Nu horen wij je denken.... 'gyros'? Ja bij Bagels & Beans kan je namelijk zelf kiezen of je de gyros veganistisch of vegetarisch wil. Kortom, je hebt genoeg keuze bij deze heerlijke 'bagelroom', gevestigd in Almere Stad, Belfort. De redactie vindt Bagels & Beans toch ook wel echt heel lekker!

6. The Food Press: 
Een plek die op plek 6 staat bij Ons Almere, maar zeker niet onderdoet van de overige plekken in Almere! The Food Press, gevestigd in Almere Buiten (Globeplein) biedt zelfgemaakte, maar wel gezonde voeding en drinken aan. Op de menukaart staan meerdere vegetarische gerechten zoals een wrap met falafel en een broodje hummus met tomaat. Bij The Food Press kan je zelfs kooklessen volgen! En zoek je nog een catering voor je speciale evenement? Dan helpt The Food Press je ook zeer zeker verder. Van alle markten thuis dus! 

Onze Ambassadeurs