Recept van de week: Romige veganistische worst en spinaziepasta

Geschreven door Redactie

Comfortabel en romig, deze plantaardige pastaschotel combineert veganistische worstjes met venkelzaad, rode ui en knoflook voor een heerlijke hartige smaak. Het is ook klaar in slechts 20 minuten.

Wat heb je nodig: 1 eetlepel zonnebloem of olijfolie, 2 rode uien (in dunne plakjes gesneden), 8 veganistische worstjes, 2 teentjes knoflook (geplet), 2 theelepels venkelzaad, 300 gram pasta zoals fusilli of penne, 200 gram babyspinazie, 300 milliliter soja créme en een handvol vers gehakte peterselie.

Verhit als eerst de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de uien toe en bak op middelhoog vuur 3-4 minuten.

Snijd de worstjes in kleine stukjes en voeg ze samen met de knoflook en de geplette venkelzaadjes toe aan de uien. Kook gedurende 6-8 minuten, roerbak, tot ze goudbruin zijn.

Voeg een scheutje water toe als de worstjes aan de pan beginnen te kleven.

Kook ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet de pasta af en bewaar ongeveer een kopje van het kookwater.

Voeg de spinazie en sojasaus toe aan de koekenpan. Breng op smaak met een beetje zout en gemalen zwarte peper en kook, roerbak, 2-3 minuten tot de spinazie is geslonken.

Meng de gekookte pasta en voldoende gereserveerd kookwater erdoor om te maken een romige saus. Serveer meteen, eventueel gegarneerd met peterselie.

Onze Ambassadeurs