Contactloos doneren mogelijk door onderneming uit Lelystad

Geschreven door Redactie

Je kunt al jaren contactloos betalen, maar nu kun je ook contactloos doneren. Onderneming uit Lelystad Givt is met behulp van een investering vanuit een van de door Horizon Flevoland beheerde fondsen, bezig met de ontwikkeling van een nieuwe innovatiedienst. Het heet 'Geef Assistent'.

Met de ‘Geef Assistent’ krijgen gevers meer controle over waar ze hun geld aan geven, kunnen ze een budget instellen en themagericht doneren.


Door de corona crisis konden veel kerken niet meer rondgaan met de collectezak en gingen ze online verder. Hierdoor is het aantal gebruikers van de bestaande Givt-app gestegen. Givt wil van deze groei gebruik maken door hun diensten uit te breiden met de ‘Geef Assistent’. Het doel is om hiermee niet alleen verder door te groeien in Nederland en het Verenigd Koninkrijk, maar ook in 2021 de stap maken naar Duitsland. 


Het idee voor de nieuwe dienst is in het voorjaar tijdens de deelname aan het, door Horizon georganiseerde, Investor Readiness Programma onderzocht, aangescherpt en gevalideerd. Met een investering vanuit het TMI Proof of Concept Fonds Flevoland, kan Givt verder met de ontwikkeling van de ‘Geef Assistent’. Tijdens dit proces is de feedback van de gebruiker voor Givt erg belangrijk. 


Voor meer informatie over het fonds: www.pocfondsflevoland.nl 


Onze Ambassadeurs