Het is vandaag de warmste 2 november ooit

Geschreven door Redactie

Om 1:10 uur steeg de temperatuur in De Bilt naar 17,5 graden en daarmee is het officieel de warmste 2 november ooit gemeten. Het vorige record was 17,4 graden en werd gemeten in 2014. Het warmterecord van vandaag is alweer het elfde datum-warmterecord van het jaar.

In het hele land is het uitzonderlijk zacht voor november en naar verwachting kan de warmte in grote delen van het land datum-warmterecords verbreken.


Met 18,2 graden in De Bilt hebben we niet alleen een warmterecord voor de maximumtemperatuur gebroken. Het was in De Bilt officieel ook de warmste novembernacht ooit gemeten. Het vorige record voor de nachtelijke uren stond op 17,3 graden en werd gemeten op 9 november 2015 om 0:00 uur ’s nachts.

De zon is minder krachtig dan in de zomer, waardoor de temperatuur wordt bepaald door hoe warm de lucht is die naar het land wordt geblazen. Hierdoor kan een minimumtemperatuur bijvoorbeeld ook om 13:00 uur ’s middags vallen. Het is bewolkt, erg winderig en kan het af en toe regenen. Wie buiten in beweging is kan de warmte wel goed merken. Als je tegen de wind in fietst krijg je het sowieso al snel warm. De warmte is na vandaag voorbij. De middagtemperatuur daalt naar normale waarden van 10-12 graden. Ook de nachten worden frisser en later in de week is er kans op vorst en mist. 


Onze Ambassadeurs