Start transformatie voormalig kantoorpand Louis Armstrongweg naar duurzame appartementen

Geschreven door Redactie

Wethouder Maaike Veeningen van de gemeente Almere en ontwikkelingsmanager Dick Boekhout van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling namen afgelopen week de hamer ter hand als teken voor de start van de transformatie van het voormalige kantoorpand midden in de Muziekwijk van Almere.

Het kenmerkende ronde gebouw op de hoek van de Louis Armstrongweg en het Ella Fitzgerald-pad biedt straks 48 betaalbare koopappartementen en studio's voor starters en mensen die behoefte hebben aan een kleine woning. De transformatie wordt uitgevoerd door bouwbedrijf Mateboer. Naar verwachting trekken de eerste bewoners in het voorjaar van 2022 in hun nieuwe appartement.  

Wethouder Veeningen: "Ik ben blij te zien dat deze partijen betaalbare woningen voor elkaar hebben gekregen in deze moeilijke tijd.  Dat is immers niet zo maar geregeld. Dat is toch vaak makkelijker gezegd dan gedaan. En het resultaat mag er ook zeker wezen. De woningen en ook het dakterras zien er gewoon heel mooi uit. Volgens mij een hele goede toevoeging in de buurt"

Alle woningen hebben een entree die uitkomt in het kenmerkende atrium midden in het gebouw.  Bijzonder is met name de herinrichting van het huidige parkeerterrein, naar een groene parkeertuin en het dakterras, waar de toekomstige bewoners elkaar vaak zullen gaan ontmoeten. Ontwikkelingsmanager Dick Boekhout van BPD: "Samen met de gemeente Almere realiseren we op vlotte wijze een transformatie van kantoor naar appartementen die recht doet aan de buurt. We maken de stenen omgeving ook groener. Nieuwe bewoners en ook omwonenden krijgen hierdoor een prettiger uitzicht en regenwater kan goed in de bodem worden opgenomen. Dit gaat hittestress tegen en het zorgt voor verkoeling in de warme zomers van tegenwoordig."
Het gebouw zal tijdens de transformatie verduurzaamd worden; alle woningen worden opgeleverd met een energielabel A. Roland de Wit van Mateboer: "Mateboer is er trots op dat wij in samenwerking met BPD dit project mogen realiseren en al in een vroeg stadium bij het ontwerp en de uitwerking ervan zijn betrokken. Transformatieprojecten zijn bouwtechnisch gezien niet de meest makkelijke projecten en wij vinden het dan ook ontzettend fijn dat wij als partner van BPD zo'n mooi plan mogen gaan realiseren. We wensen de toekomstige bewoners ontzettend veel woongenot op deze mooie plek in Almere."

Onze Ambassadeurs