Tentoonstelling 'Open Source Mentality' bij Dutch Digital Art Museum Almere

Geschreven door Redactie

Het Dutch Digital Art Museum Almere  heeft een nieuwe expositie geopend in de Eurotoren bij Almere Centrum. Deze tentoonstelling staat in het teken van Open Source Mentality, het werken met en delen van open bronnen in relatie tot digitale kunst.

In de grote open ruimte op de tweede verdieping, voorheen de kantine van USG People, staan verschillende schermen waarop kleurrijke videoprojecties te zien zijn. De bezoeker kan diverse tutorials (online instructievideo's) en informatiefilmpjes bekijken over het werken met open source programma's en er zijn tal van creatieve resultaten te bewonderen.

In deze expositie ligt de focus op de open source programma's die veel worden gebruikt in de creatieve sector: Linux (als besturingssysteem), Web GL, Processing, Three.js en Blender. Digital art kunstenaars die deze programma's gebruiken zijn veelal ook ontwerpers, bijvoorbeeld in de game-industrie. De expositie toont werk van kunstenaars die vaak vertegenwoordigd zijn op wereldwijde platformen. 

DDAMA startte in 2016 in WTC Almere en presenteerde tentoonstellingen over augmented reality en blockchain. Inmiddels hebben ze een nieuwe algemeen directeur in de persoon van Hein-Jan Keijzer en Barbara van Aalten is de nieuwe voorzitter van het bestuur. Zij zijn ook heel gelukkig met onze nieuwe ruimte in de Eurotoren naast de Rabotoren. 


Onze Ambassadeurs